Mesta vant over tidligere direktør

Drammen tingrett har gitt Mesta fullt medhold i at en tidligere anleggsdirektør i Mesta har opptrådt grovt illojalt og at han må tilbakebetale 18 måneders etterlønn.

Mesta skriver på sin nettside at bakgrunnen for deres krav er at den tidligere anleggsdirektøren opptrådte illojalt, ved å bistå Hæhre i rekruttering av Mesta-ansatte til Hæhre i 2008.

Det var i april 2008 flere sentralt ansatte sluttet i Mestas tunnelavdeling og gikk over til Mestas daværende samarbeidspartner Hæhre. I etterkant har Mesta blitt kjent med at flere tidligere Mesta-ansatte bisto Hæhre i den målrettede rekrutteringen, deriblant den tidligere anleggsdirektøren som på det tidspunktet fortsatt var ansatt i Mesta.

– Disse handlingene har påført Mesta stor skade og Mesta har derfor stevnet Hæhre, den tidligere anleggsdirektøren med flere, i en omfattende erstatningssak som skal opp for Asker og Bærum tingrett i mars, hvor Mesta har fremmet et krav på 407 millioner kroner. I det samme sakskomplekset, har Økokrim tiltalt Hæhre for industrispionasje mot Mesta i en sak som kommer opp for Oslo tingrett i februar, skriver Mesta på sine nettsider.

I tillegg krevde Mesta at den tidligere anleggsdirektøren måtte tilbakebetale etterlønnen han fikk da han sluttet i Mesta i 2008. Spørsmålet om tilbakebetaling av etterlønn var oppe til behandling i Drammen tingrett i november.

Dommen som nå foreligger gir Mesta fullt medhold. I tillegg til tilbakebetaling av etterlønn på 2,2 millioner kroner, er den tidligere anleggsdirektøren også dømt til å betale Mestas saksomkostninger på 750 000 kroner.