OBOS satser på vannkraft

Ved å investere i små vannkraftverk håper OBOS på sikt å kunne tilby egenprodusert, grønn OBOS-kraft til eget bruk, medlemmer og boligselskaper.

OBOS har kjøpt 100 prosent av aksjene i selskapet Tyngdekraft AS som utvikler og bygger ut små vannkraftverk.

Selskapet har en portefølje med rettigheter til andeler i 13 utviklingsprosjekter. Det første prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2015 og samtlige prosjekter vil være i produksjon fra 2020.

OBOS skal eie andelene i kraftverkene og NK Funds Management/Norsk Kraft er engasjert til å bistå med sin kompetanse innen vannkraft som utvikler, forvalter og rådgiver i utviklingsprosessen.

Naturlig satsningsområde
– At OBOS nå satser på miljøvennlig vannkraft følger som en naturlig konsekvens av konsernets miljøstrategi, sier konsernsjef Martin Mæland.

– Energi og bolig hører naturlig sammen. Vår miljøstrategi slår fast at OBOS skal investere i miljøteknologi og fornybar energi. På sikt gjør investeringen OBOS selvforsynt med miljøvennlig energi og vi kan også tilby grønn kraft til våre medlemmer og kunder, sier Mæland.

Medlemmer og boligselskaper
Prosjektene har en samlet kraftproduksjon på 198 GWh som kan selges til OBOS’ egen virksomhet, OBOS-medlemmer og boligselskaper.

– Vi mener investeringen vil kunne gi en solid og langsiktig økonomisk avkastning for OBOS-konsernet. OBOS ser på dette som en naturlig del av ordinær forretningsmessig utvikling, avslutter konsernsjef Martin Mæland.