Politisk rådgiver for Frp i Tromsø trekker seg

Bjørn Gunnar Jørgensen, rådgiver til helsebyråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) i Tromsø, trekker seg etter avsløringen om at han og Kanestrøm fikk betalt en reise til Dubai av en lokal entreprenør.

– Presset de siste dagene har vært massivt, og for meg var det svært belastende at min familie ble brakt inn i saken. Derfor har jeg i dag valgt å trekke meg, sier Jørgensen i en pressemelding, ifølge Nordlys.

Kanestrøm og Jørgensen kom seg imidlertid aldri til Dubai. Under mellomlanding i Frankfurt ble de konfrontert med opplysninger fra lørdagsutgaven av Nordlys og valgte å avbryte turen. Helsebyråden sendte senere ut en pressemelding der han beskriver det som en feilvurdering å dra på turen og beklager det sterkt.

Den planlagte reisen til Dubai var betalt av entreprenøren og eiendomsutvikleren Stig Henriksen. Fram til valget var Kristoffer Kanestrøm styremedlem i hans selskap Effektiv Prosjektutvikling.

Onsdag kunne Nordlys avsløre ytterligere bånd mellom Jørgensen og entreprenøren. Avisen dokumenterte at Effektiv Prosjektutvikling har betalt kommunale avgifter og forsikring for en leilighet som på papiret eies av Jørgensen. Jørgensen var leder av Tromsø kommunes kontrollutvalg i perioden. (©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no