Bau-How-boet solgt

Etter omfattende forhandlinger har det lykkes bostyrer Torgeir Myrstad å selge aksjene i det danske datterselskapet Bau-How Projects AS, samt konsernets immaterielle rettigheter.

Byggemodulprodusenten Bau-How AS gikk konkurs 25. oktober 2011. Grette-advokat Torgeir Myrstad er oppnevnt som bostyrer. Konkursskyldneren er morselskapet i et internasjonalt konsern med forgreininger til Sverige, Danmark, Tyskland og Latvia. Selskapets patenter og aksjene i datterselskapene utgjør boets hovedsaklige aktiva.

På grunn av konkursen i Bau-How-konsernets morselskap har det vært nærliggende fare for at også disse verdiene ville gå tapt. Det har derfor vært av avgjørende betydning å få til en rask avklaring rundt salget av disse eiendelene.

Boet har de siste ukene vært i forhandlinger med flere interessenter, både innenlands og utenlands. Denne uken kunne bostyrer og hans team konstatere at man har lykkes med å få i stand en avtale om salg av aksjene i det danske datterselskapet Bau-How Projects AS.

Kjøper er en gruppe av norske investorer med planer om å oppkapitalisere datterselskapet og fortsette driften. Boet har også inngått avtale med samme gruppering om salg av patenter, know-how og andre immaterielle rettigheter i Bau-How AS.

Den vellykkede salgsprosessen er et resultat av et tverrfaglig samarbeid innad i Grette, der spisskompetanse innenfor insolvens og restrukturering, selskapsrett og M&A, Patent-, varemerke- og designrett og German Desk har blitt satt sammen for å sikre en optimal bobehandling i en krevende og grenseoverskridende konkurs. Grettes team består av bostyrer Torgeir Myrstad, senioradvokatene Marit Elisabeth Bolstad og Christoph Morck, samt advokatfullmektigene Erlend S. Stenstad og Vincent Tsang.

Boet arbeider fremdeles med å selge aksjene i det latviske datterselskapet SIA Bau-How Baltic. Hvorvidt disse aksjene har reell verdi, er foreløpig uavklart.