Jernbanestunt fra ØRP for å skaffe folk

Med kaffe og boller utenfor Jessheim jernbanestasjon frister Romerike-rådgiveren ØRP pendlende ingeniører for å få dem til å bli nye medarbeidere.

– Vi har vind i seilene med stadig nye oppdrag. Derfor er en av mine hovedoppgaver for tiden å skaffe nye medarbeidere, og nå jakter vi på syv ingeniører, sier daglig leder Sigrid Nøkleby i Øvre Romerike Prosjektering (ØRP)

ØRP deler rekrutteringsutfordringene med mange firmaer både på Romerike og i bransjen forøvrig. Ingeniørmangelen i Norge generelt er stor, og den er ikke mindre i et pressområde som Romerike. Mange pendler til arbeidsplassen i hovedstaden. Det synes ØRP er unødvendig.

– Vi tror mange som pendler fra Jessheim til Oslo godt kunne blitt igjen her, tatt spaserturen til oss og hatt en langt mindre belastende hverdag totalt sett, sier Nøkleby som vil ha 25 prosent bemanningsøkning og dermed passere 30 medarbeidere.

ØRP trenger nye medarbeidere innen alle fagområder firmaet jobber i. De trenger blant annet vegingeniør, VA-ingeniør og oppmålingsingeniør.

– Romerike som er vårt nærmarked, er i rivende utvikling, og det gjør at oppgavene innen areal- og samfunnsplanlegging står i kø. Derfor ser vi også etter en areal- og samfunnsplanlegger, landskapsarkitekt og DAK-konstruktør. En KS-leder står også på ønskelisten, fremholder Nøkleby som med dette har jobb til et bredt spekter av ingeniører og arkitekter.

Rekrutteringsutfordringene kan løses på mange måter. ØRP har tidligere benyttet hodejegere og tradisjonell annonsering.

– Med dette morgenstuntet prøver vi å nå folk direkte. Forhåpentligvis vil det friste. Det er viktig å få oppmerksomhet. Vi ønsker jo ikke å være en del av ”de hemmelige tjenestene”. Selv om ikke alle vi treffer på vei til toget, er ingeniører eller arkitekter så kjenner de kanskje noen som er aktuell for oss. Uansett har vi forsøkt å gi dem en fin start på dagen, sier Nøkleby.

ØRP merker stor pågang og har også den siste tiden fått flere nye rammeavtaler blant annet med Gran kommune og Statens Vegvesen. Prosjekter på Jessheim som Ekornrud, Holen og Jessheim Park viser bredde på oppdragene lokalt.