Sweco overtar NEAS-rådgivere

Sweco Norge AS har inngått avtale med NEAS om overtakelse av fagområdene prosjekt- og byggeledelse, brann og sikkerhet og plan- og byggesaksbehandling.

En overtagelse av virksomheten fra NEAS vil tilføre etterspurt kompetanse og styrke Sweco som et av landets store rådgiverselskap, heter det i en pressemelding.

Sweco vil, gjennom overtagelsen, styrke sin posisjon innen prosjekt- og byggeledelse, bli tilført etterspurt kompetanse innen plan- og byggesaksbehandling og blir det ledende miljøet i Norge innen brannteknikk. Med tilførsel av kompetanse fra NEAS vil Sweco være i posisjon for å møte den økte etterspørselen i markedet.

- Erverv av rådgivningsdelen i NEAS vil styrke vår posisjon i markedet. Vi utvider vårt tjenestespekter gjennom å bli tilført spesialkompetanse innen plan- og byggesaksbehandling, blir tilført solid erfaring og kompetanse innen prioritert vekstområde prosjekt- og byggeledelse og ikke minst vil vi sammen med det anerkjente brannmiljøet i NEAS blir det mest respekterte brannfaglige rådgiverselskapet i Norge, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

De overtatte avdelingene i NEAS har i overkant av 70 medarbeidere, fordelt på kontorsteder i Trondheim, Stavanger, Bergen, Stokke, Skien og Oslo, og er en del av NEAS ASA som er et selskap notert på Oslo Børs. Medarbeiderne har lang erfaring og besitter spesialkompetanse som vil bli godt synlig i Sweco.

- Salget vil rendyrke degjenværende forretningsområdene i Neas, samtidig som vi ser på Sweco som en god arbeidsgiver for de ansatte. Det blir en vinn-vinn situasjon for de fagområdene som overdras og for Sweco som alle vil få et forsterket faglig fundament, sier Thorbjørn Graarud, administrerende direktør i NEAS.

Med tilførsel av etterspurt kompetanse vil Swecos eksisterende miljøer kompletteres i tråd med vekstmålsettingen og dette vil styrke Sweco sin posisjon til å vinne store flerfaglige prosjekter.