Universitetsstyret åpner for nybygg på Bygdøy

Universitetsstyret vedtok tirsdag å diskutere andre alternativer enn Bjørvika for Kulturhistorisk museum. Dermed kan vikingskipene komme til å bli værende på Bygdøy.

I 2006 vedtok styret ved Universitetet i Oslo at vikingskipene ved Vikingskipshuset kunne flyttes til et nytt Kulturhistorisk museum i Bjørvika. Nå åpner styret for andre løsninger, skriver Uniforum.

I vedtaket heter det at «Universitetsstyret gir universitetsdirektøren en anledning til å diskutere alternative utbyggingskonsept for Kulturhistorisk museum, uavhengig av styrets tidligere vedtak om flytting av vikingskipene, og ber om at saken kommer tilbake til styret.»

Styret åpner med andre ord for et Kulturhistorisk museum på Bygdøy.

– Vi har vært ganske låst av vedtaket som ble gjort for fem år siden. Rent formelt har det vedtaket vært så presist og klart at vi egentlig ikke har hatt formelt grunnlag for å diskutere andre løsninger enn nettopp Bjørvika. Nå har vi den muligheten, sier rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo

– Dette er ikke å snu, men et spørsmål om å åpne for diskusjon, understreker Ottersen.

– Bjørvika ses på som det ideelle alternativ, men dette ideelle alternativet krever at skipene kan flyttes, at det er mulig å bygge i Bjørvika innenfor en rimelig tidshorisont, og at det innen rimelig tid kan skaffes finansiering, sier han.