Tromsø-byråd beklager betalt Dubai-tur

Tromsøs helsebyråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) avbrøt en reise til Dubai. Turen var betalt av en eiendomsutvikler som planla å bygge sykehjem i Tromsø.

Kanestrøm kom seg imidlertid aldri lenger enn til Frankfurt. Under mellomlanding der ble han konfrontert med opplysninger fra avisa Nordlys og valgte da å avbryte turen.

– Det var ingen smøretur, men jeg ser at det kan se sånn ut, sier Kristoffer Kanestrøm til Nordlys.

Han sendte senere ut en pressemelding der han beskriver det som en feilvurdering å dra på turen og beklager det sterkt.

Vil bygge i Tromsdalen

Den planlagte reisen til Dubai var betalt av entreprenøren og eiendomsutvikleren Stig Henriksen. Fram til valget var Kristoffer Kanestrøm styremedlem i hans selskap Effektiv Prosjektutvikling.

Som helsebyråd presenterte nylig Kanestrøm prosjektet Otium, for nytt sykehjem og omsorgsboliger i Tromsdalen. Tanken er at private aktører skal inn i prosjektet. Nordlys avslørte lørdag at Effektiv Prosjektutvikling hadde utarbeidet skisser for hvordan denne utbyggingen kunne foregå.

Kanestrøm og hans rådgiver Bjørn-Gunnar Jørgensen sier imidlertid at de ikke var kjent med at Effektiv Prosjektutvikling jobbet med prosjektet før Nordlys tok kontakt da de mellomlandet i Frankfurt.

– Ingen sammenheng

Eiendomsutvikleren Stig Henriksen benekter at Dubai-turen har noe med sykehjemsprosjektet å gjøre.

– Det er ikke tvil om at mange ønsker å være med på Otium, men det kan ikke kobles opp mot en tur som ble bestilt i sommer. Uansett vil en sånn utbygging legges ut på anbud, der den entreprenøren med lavest pris vinner. vi kan ikke sitte i Dubai og signere kontrakter, sier Henriksen til Nordlys.

Byråd Kanestrøm viser også til at det er offentlig kjent at han inntil nylig satt i Henriksens styre og at han vil være inhabil i saker som involverer Henriksen og hans selskap. (©NTB)