Oppstart på Ballesvikskaret tunnel

Onsdag 30. november fyrte fylkesråd Terje Olsen av første sprengsalve på tunnelen gjennom Ballesvikskaret på Senja. Salven markerte oppstart på det største enkeltprosjektet i Torskenpakken.

- Det ble en veldig hyggelig og trivelig markering av oppstarten på Ballesvikskaret tunnel, nå gleder vi oss bare til å komme ordentlig i gang med jobben, sier prosjektleder for Torskenpakken, Geir Østvik til vegvesen.no.

Det var fylkesråden for samferdsel i Troms, Terje Olsen, som fyrte av den første salven.

– Den første salven er alltid en pilotsalve med redusert påhugg, så det var jo ikke det store smellet. Men det var en god markering av oppstarten på arbeidet, sier Østvik.

Torsken kommune var godt representert på oppstarten med både ordfører Fred Flakstad, varaordfører Hans-Peder Pedersen og næringssjef Oskar Høgstad. Med på markeringen var også prosjektleder Geir Østvik og byggeleder Ole Sollid fra Statens vegvesen, og Jan Harald Hansen og Svein Arne Sivertsen fra NCC Construction, som er entreprenør på tunnelen.

Torskenpakken er en fellesbetegnelse for 20 enkeltprosjekter på fv. 86, fv. 232 og fv. 243 på Senja i Troms. Strekningene er både rasutsatte og har svært krevende vær- og føreforhold. Det meste av Torskenpakken er rassikring (71% av midlene).

Les mer her