AF Alpine Bau/DSD Brückenbau lavest

Sju entreprenører har levert tilbud på bygging av Nes bru på E6 i Grong kommune.

Det laveste tilbudet kommer fra AF Alpine Bau/DSD Brückenbau på vel 60 millioner kroner.

- Dette er et arbeidsfellesskap av to firma fra henholdsvis Østerrike og Tyskland, forteller byggeleder Dagfinn Wie, Statens vegvesen.

Det var knyttet stor spenning til tilbudsåpningen på Nes bru som ble gjennomført 1. desember kl 1300. Sju firma hadde levert tilbud, deriblant flere utenlandske entreprenører.

- Vi er fornøyd med både interessen og tilbudene vi har fått, konkluderer byggeleder Dagfinn Wie. Vi skal nå arbeide oss igjennom tilbudene og ser for oss at vi har en innstilling klar i løpet av en uke.

Videre på tilbudslista finner vi Implenia AS på millioner (64 millioner). Dette firmaet er tidligere kjent under navnet Betonmast, som også bygger Åsnes bru.

Deretter følger Mesta AS (68 millioner), NCC Construction AS og Kruse Smith (70 millioner) Bilfinger Berger (73 millioner) og AF Letnes/Schachtbau (78 millioner).

- Det er første gang firmaet Schachtbau leverer tilbud i Norge, men arbeidsfellesskapet mellom Alpine Bau og DSD Brükenbau, som har levert det laveste tilbudet, har vunnet anbudet på en bru i Norge også tidligere, forteller Wie.