Nortura legger ned slakteriet i Rakkestad

Nortura avvikler kylling- og kalkunslakteriet sitt i Rakkestad i Østfold.

Konsernet har besluttet å utvikle Nortura Hærland til hovedfabrikken for hvitt kjøtt, mens Nortura Elverum skal videreføres.

– Å ha to fabrikker på Østlandet er den industrielle løsning som gir best konkurransekraft, sier styreleder Sveinung Svebestad.

Den nye strukturen i selskapet skal være på plass innen 1. mars 2014.

De fleste av de 180 ansatte i Rakkestad vil få tilbud om ny jobb ved Hærland, som ligger 20 kilometer unna.

På styremøtet i konsernet torsdag ble det også besluttet å videreføre en avtale med Norsk Kylling, slik at kylling fra flere produsenter i Trøndelag skal slaktes der, og flere av Norsk Kyllings produsenter på Østlandet skal levere kylling til Nortura Elverum. Målet med denne avtalen er å kutte transportavstanden for kyllingene.