OKK kjøper Haandverkerne

OKK Entreprenør AS (OKK) øker satsningen på byggservice og kjøper 51% av aksjene i Haandverkerne AS.

Gjennom oppkjøpet styrker OKK sin markedsandel på byggservice i Oslo, Akershus og Buskerud.

Haandverkerne AS er godt etablert i regionen og har spesialisert seg på rammeavtaler med offentlige byggherrer. Selskapet har hovedkontor i Sandvika og hadde i 2010 en omsetning på 158 millioner kroner og har 80 ansatte. Haandverkerne er en av regionens største totalleverandører av håndverkertjenester og har egne håndverkere innenfor fagområdene tømrer, maling og belegg, samt mur og puss.

Selskapet vil fortsette driften under navnet OKK Haandverkerne AS og ansatte i OKK Byggservice vil bli tilknyttet virksomheten. Leder av OKK Byggservice, Lyder Hole, overtar som daglig leder i OKK Haandverkerne AS fra 01.01.2012.

OKK kan vise til en meget positiv vekst innenfor byggservice de senere år og har blitt en betydelig aktør innenfor servicevirksomhet i Buskerud og Oslo. OKK Byggservice med sine 21 ansatte er organisert som en egen resultatenhet i OKK.

- Vi ser frem til å få en stor aktør som OKK i ryggen. Transaksjonen betyr en styrking av selskapets finansielle posisjon. Dette vil tilføre kompetanse og slagkraft for Haandverkerne, og vil gi selskapet mulighet til å konkurrere om enda flere og større oppdrag i fremtiden, sier Inge Mikael Bø og Henrik Bech Poulsen, gründerne av Haandverkerne AS.

- OKK Haandverkerne AS vil bli en attraktiv leverandør og arbeidsgiver. OKK og Haandverkerne kan vise til gode prestasjoner med fokus på pris, kvalitet, service og god gjennomføringsevne. Kjøpet av aksjemajoriteten i Haandverkerne er viktig for å videreutvikle vår sterke satsning mot servicemarkedet, sier Erling Langeland, adm. dir i OKK.

Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning fra konkurransetilsynet og skal skje med virkning fra 31.12.2011. Intensjonen er å overta hele selskapet i løpet av 3 år.