Vil ha best mulig vei for pengene

– Det er uheldig at kostnadene til vedlikehold av veiene våre er doblet de siste åra. Vi må få best mulig vei for hver krone, sier Anne Marit Bjørnflaten, samferdselspolitisk talskvinne i Arbeiderpartiet.

Bergens Tidende omtalte torsdag en Riksrevisjon-rapport som viser at kostnadene til vedlikehold av norske veier er doblet, etter at vedlikeholdsvirksomheten i Statens vegvesen ble konkurranseutsatt av Bondevik 2-regjeringen i 2003.

– Dette viser at konkurranseutsetting ikke nødvendigvis gir lavere utgifter for offentlige etater. Det er på tide å se på organiseringen av veivedlikeholdet vårt, sier Bjørnflaten til arbeiderpartiet.no.

Hun viser til at de rødgrønne partiene på Stortinget omtaler denne utfordringen i sin behandling av statsbudsjettet for 2012. Der ber Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet Samferdselsdepartementet vurdere å gjenopprette en egen vedlikeholds- og produksjonsavdeling i Statens vegvesen i kommende Nasjonal transportplan for 2014-2023. De ønsker også at Vegvesenet selv bør kunne utføre drift- og vedlikehold i et geografisk område, for å sammenlikne dette mot konkurranseutsatte områder.

– Fellesskapets penger kan ikke forsvinne i kostnadssprekker og forsinkelser. Derfor håper jeg også nå Statens vegvesen tar kritikken fra Riksrevisjonen til følge, avslutter Anne Marit Bjørnflaten.