NorBetong øker kapasiteten i Oslo

NorBetong sluttfører i disse dager et nytt produksjonsanlegg på Sjursøya i Oslo. Det nye anlegget vil gi bedre kapasitet i Oslo sentrum.

- Med våre anlegg i og rundt byen sikrer vi oss en god leveringsstruktur slik at vi kan ta hånd om alle typer prosjekter i hele byen, sier administrerende direktør Otto Poulsen i NorBetong.

NorBetong har valgt en strategi med å ha flere produksjonsanlegg for å sikre en god leveringsdyktighet.

– Dette er en struktur som vi av erfaring vet fungerer godt hva gjelder kundetilfredshet og logistikk. Det viktige for oss er å ha tilgang til Oslo-markedet fra flere kanter, slik at vi kan betjene våre kunder og gi god service til de prosjektene vi betjener. Ferdigbetong handler selvsagt om å lage god betong i riktig kvalitet, men ikke minst om å levere til rett tid. Logistikk er alltid en utfordring i en by som Oslo. Den leveringsstrukturen vi legger opp til vil redusere transportavstanden til prosjektene, noe som også vil ha klare fordeler for både trafikkbelastning og miljø i Oslo, sier Poulsen

Foruten fabrikken på Sjursøya har regionen også anlegg på Alnabru, Bærums Verk, Slemmestad og Lierskogen. Anlegget som tidligere sto på Åsland pukkverk er rigget ned og flyttet ettersom pukkverkets konsesjon utløper ved årsslutt.

Betongfabrikken som nå settes opp på Sjursøya er et mobilt produksjonsanlegg som tidligere har produsert betong utenfor Fredrikstad og på Ørlandet.

– Anlegget er en velprøvd løsning med høy effektivitet, god produksjonskapasitet og et stort fyringsanlegg, sier Otto Poulsen som legger til at den totale transportkapasiteten i Oslo også vil øke som følge av etableringen.

Markedet i Oslo har det siste året vært preget av høy aktivitet, med mange store prosjekter og høyt press på produksjonen.

– Vi har gjennom flere år hatt sterk fokus på effektivitet og kvalitet. Dette handler om alt fra interne rutiner og kundeoppfølging, til innføring av GPS-systemer i bilene for bedre styring av flåten. Vi må hele tiden å forbedre oss, og våre kunder skal være sikre på at de får den betongkvaliteten de ønsker til rett tid, og med enkle og forutsigbare rutiner for bestilling og oppfølging, supplerer Poulsen.