Prisnedgang i november

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,3 prosent i november.

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,3 prosent lavere i november 2011 sammenlignet med oktober 2011. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2011 på 24 636 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober 2011 var på 25 226 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 9,7 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 22 450 kroner.

- Etter prisoppgang de tre foregående månedene og en sterk prisvekst hele året sett under ett er en korreksjon av prisnivået i november ikke helt uventet. Det er imidlertid fortsatt bra aktivitet i markedet, og omsetningen av borettslagsleiligheter har vært god. Det er solgt flere boliger i november enn i oktober i år, og flere boliger enn tilsvarende måned de tre siste årene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall budgivere denne måneden. I november er det i snitt 2,0 budgivere per borettslagsbolig, en oppgang på 0,1 budgivere fra oktober. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,1 budgivere. Antall bud per bolig er 4,1 i november. Dette er en nedgang på 0,2 bud siden forrige måned, og en nedgang på 0,4 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.