Oppstart av reguleringsplaner fv. 17 RøytvikKilboghamn

Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-8 jf. § 3-7 har Statens vegvesen, i samarbeid med Lurøy og Rødøy kommune, satt i gang arbeid med å planlegge utbedringer av fv. 17 mellom Røytvik og Kilboghamn.

Strekningen deles inn i tre reguleringsplaner:

Parsell 1: Røytvik – Liafjellet Målet er å bedre trafikksikkerhet og trafikkavviklingen på strekningen. Planarbeidet skal gi grunnlag for å utbedre eksisterende veg blant annet gjennom breddeutvidelse og forsterkninger. Mindre vegomlegginger kan bli aktuelt, og kortere strekninger med utbygging av gang- og sykkelveg eller fortau vurderes også.

Parsell 2: Liafjellet – Olvikvatnet Målet er rassikring av strekningen Liafjellet – Olvikvatnet. Planarbeidet skal gi grunnlag for etablering av en rassikker veg. Det vil bli regulert for en løsning med tunnel gjennom Liafjellet og en kryssing av Olvikvatnet.

Parsell 3: Kommunegrense Lurøy/Rødøy – Kilboghamn Målet er å bedre trafikksikkerhet og trafikkavviklingen på strekningen. Planarbeidet skal gi grunnlag for å utbedre eksisterende veg blant annet gjennom breddeutvidelse og forsterkninger. Mindre vegomlegginger kan bli aktuelt, og kortere strekninger med utbygging av gang- og sykkelveg eller fortau vurderes også. Varsel om oppstart av planarbeidet er annonsert i lokalavisen og berørte parter, instanser, grunneiere og festere har fått brev. Kommunene har besluttet at planforslaget ikke skal behandles etter forskrift om konsekvensutredninger, jfr plan- og bygningslovens § 4-1.

Les mer her