Betonmast kjøper Selvaagbygg

Betonmast Bygg vokser videre og kjøper entreprenørselskapet Selvaagbygg. Samtidig går Selvaag Gruppen inn på eiersiden i Betonmast Bygg.

Fakta om Betonmast Bygg:

* Betonmast Bygg ble etablert 2006 som datterselskap av Betonmast i 2006. Betonmast ble opprinnelig etablert i 1923.
* Betonmast Byggs søsterselskap, Betonmast Anlegg, ble i sommer solgt til sveitsiske Implenia.
* Største eiere i dag er HCA Melbye Gruppen sammen med gründerne i Betonmast Bygg, Jørgen Evensen og Peter Sandrup. Selskapet har en stor andel av sine ansatte som aksjonærer.
* Selskapet har før sammenslåingen med Selvaagbygg 300 ansatte, og Selvaagbygg blir niende datterselskap under Betonmast Bygg.
* Betonmast Bygg omsatte i 2010 for 420 millioner kroner, med et resultat på 31,5 millioner kroner. Selskapet forventer en omsetning på 800 millioner i 2011.

Fakta om Selvaagbygg:
* Selvaagbygg er en ledende boligentreprenør og ett av åtte datterselskaper i Selvaag Gruppen.
* Selskapet har gjennom 60 år bygget nær 50 000 boliger.
* Selskapet ledes nå av adm. dir. Steinar Mejlænder-Larsen, men Frode Antonsen overtar denne rollen fra 1. januar 2012
* Selskapet har 250 medarbeidere, og holder til på Løren i Oslo. 160 er håndverkere, noe som sikrer kapasitet og erfaring i produksjonen. Selskapet har egen prosjekteringsavdeling med 30 ansatte.
* Selvaagbygg omsatte i 2010 for 464 millioner kroner, med et resultat før skatt på 4,2 millioner kroner.

 

– Betonmast Bygg vil etter kjøpet av Selvaagbygg bli en av landets største boligentreprenører, sier Jørgen Evensen, administrerende direktør i Betonmast Bygg. For 2012 har de en forventet omsetning på ca 1,8 milliarder kroner.

Betonmast Bygg har hatt en betydelig vekst de senere årene. Selvaagbygg blir konsernets niende datterselskap. Selvaag Gruppen vil gå inn på eiersiden i Betonmast Bygg med 19,5 prosent av aksjene.

– Hele entreprenørbransjen går mot konsolidering, så størrelse blir viktig. Selvaagbygg har et sterkt merkenavn, dyktige medarbeidere og spennende prosjekter, og er derfor et naturlig strategisk valg for oss når vi nå vil vokse videre innenfor boligbygging i Stor-Oslo. Vi skal videreføre navnet og tradisjonene, og utvikle Selvaagbygg til en leverandør til nye kunder av kostnadseffektive boliger gjennom et eget design og sammenhørende industriell produksjon, utdyper Evensen.

Han legger til at han ser store synergier for konsernets øvrige virksomhet i å utnytte Selvaagbyggs gode design- og prosjekteringskompetanse. 

Selvaag Gruppen har god erfaring med å utvikle verdier sammen med sterke partnere, og tror det er riktig å utvikle Selvaagbygg til en betydelig større entreprenør sammen med Betonmast Bygg.

– Sammen skal vi gjøre Selvaagbygg til en av Norges største boligentreprenører, sier Olav H. Selvaag, styreleder i Selvaagbygg og konserndirektør i Selvaag Gruppen. Han vil gå inn som styremedlem i Betonmast Bygg.

– Betonmast Bygg er en ungt og fremadstormende aktør bransjen, og vi er imponert over veksten og lønnsomheten deres de siste årene. Vi er stolte over å gå inn på eiersiden og ser frem til å utvikle Selvaagbygg og de andre selskapene sammen med dem, legger Selvaag til.

Selvaagbygg har eksistert i 60 år, og med salget av selskapet er på mange måter en æra nå over for Selvaag Gruppen ettersom de går ut som aktiv aktør i entreprenørmarkedet. Men gjennom aksjeposten i Betonmast Bygg blir de videre med på eiersiden.

- Dette er et ledd i en plan vi har jobbet med over en lengre periode. Vi har sondert markedet etter en god strategisk partner, og det har vi fått gjennom Betonmast Bygg. Jeg har stor tro på selskapet, og dette er en meget god løsning for våre ansatte, sier Selvaag til Byggeindustrien.

Selvaag Gruppens hovedfokus i fremtiden vil være byggherre- og eiendomsutvikling.

Avtalen mellom Betonmast Bygg og Selvaagbygg betinger en verifisert due diligence-prosess og samtykke fra Konkurransetilsynet. Etter planen vil oppkjøpet være gjennomført tidlig i januar.