Sparer millioner på stor asfaltkontrakt

Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen tror de vil spare om lag 10 millioner kroner på å lyse ut asfaltlegginga på hele Valdresflya i en stor kontrakt. Peab leverte laveste anbud.

Fredag var det tilbudsåpning på det som ifølge Vegvesenet trolig er den største asfaltkontrakten på Østlandet noensinne. Fylkesveg 51 fra Randen i Vågå, over Valdresflya og til Beitostølen er 85 kilometer lang og vil kreve rundt 83.000 tonn asfalt. Storkontrakten førte til knivskarp konkurranse mellom fire av de store asfaltentreprenørene.

- Det kom inn fire tilbud. Peab Asfalt Norge AS har det laveste tilbudet, med 50.850.367 kroner, sier byggeleder Kjell Eide i Statens vegvesen i en pressemelding.

Han regner med at vegeier Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen har spart anslagsvis 10 millioner kroner på å samle asfaltlegginga over Valdresflya i en stor kontrakt.

Vanligvis utlyses asfaltkontraktene på våren, men Valdresflya-kontrakaten er så stor at den krever spesielle forberedelser. Derfor er den utlyst allerede nå i høst. Det er også spesielt at entreprenøren har to år på seg til å fullføre kontrakten. Siste frist for dekkelegginga er 15. september 2013

Forskjellen mellom høyeste og laveste tilbud var mindre enn fire millioner kroner. I tillegg til Peab kom det tilbud fra Veidekke Industri AS, Lemminkäinen Norge AS og NCC Roads AS.

- Det viser at det har vært knivskarp konkurranse. Vi er godt fornøyd med konkurransen og har fått en pris som er gunstig i forhold til vårt overslag på forhånd, sier Eide.