Biltema på husjakt i 11 byer

Biltema-kjeden vil eie selv og er nå på jakt etter tomter og lokaler i hele landet.

– Vi ønsker oss sentrale beliggenheter, tilknyttet større veier. I hovedsak ønsker vi å etablere oss i 3000-4000 kvadratmeter store bygg. Alternativt ønsker vi tomter der vi kan bygge varehus, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema.

I Alta og Stavanger er det snakk om førstegangsetableringer. I de andre ni byene har Biltema butikker fra før, men ønsker å eie i stedet for å leie: Bodø, Hamar, Oslo, Sandefjord, Sandnes, Skien, Tromsø, Tønsberg og Åsane/Bergen.

– Å eie våre egne bygg gir bedre kontroll på kostnader og større sikkerhet for fremtiden. Vi ønsker også at varehusene får en likere struktur og best mulig vareflyt for oss og best mulig logistikk for kundene, sier Fredriksen.

Fra 50 til 100
Biltema, som i moderlandet Sverige omtales som ’’gubbdagis’’, er i sterk vekst i Norge. I løpet av de tre siste månedene er fire nye utsalg åpnet.

– Vi runder snart 50 varehus og butikker og har et ambisiøst mål om å ha dobbelt så mange om ti år. Farten avhenger av hva vi får tak i av tomter og bygninger, sier Biltema-sjefen.

Kjeden ender i år opp med en omsetning på 2,3 milliarder kroner i Norge. Det er en dobling siden 2006.

– Økonomien er god, og vi er ikke lånefinansiert. Det betyr at vi har muligheten til å handle raskt dersom vi finner en tomt eller eiendom vi liker, sier Fredriksen.

Det har også blitt et varemerke for Biltema at det går unna i svingene når et nytt varehus skal innredes. Da Biltema etablerte seg på Leira i Valdres i september, var den 1250 kvadratmeter store butikken tom fredag, men åpnet fire dager senere med over 10 000 forskjellige varelinjer på plass i hyllene.

Stor prisvariasjon
Hvor mye Biltemas bygg- og tomtejakt kommer til å koste, har ikke Fredriksen noe konkret tall på, men anslår at det kan nærme seg en halv milliard kroner de neste årene. Det som er sikkert, er at prisene kommer til å variere.

– En tomt i Oslo kan fort koste over 100 millioner, mens den på et mindre sentralt sted kan ligge på omtrent femtedelen av den prisen, sier Tommy Fredriksen i Biltema.