Idèdugnad i Samferdsels-departementet

Vi synes det er prisverdig at Samferdelsdepartementet inviterer til idédugnad om kortere planleggingstid for store veg- og jernbaneprosjekter. Tidsbruken er i dag alt for lang fra planlegging til at et prosjekt kan starte opp i felten.

Hva må gjøres for å korte ned på den lange planleggingstiden for store veg- og jernbaneprosjekter? Hvordan kan planleggingstiden forkortes samtidig som hensynene til faglig kvalitet og åpne demokratiske prosesser blir ivaretatt? Hvilke endringer i regelverket kan være nødvendige?

Dette er spørsmål som tas opp i idédugnaden som Samferdselsdepartementet arrangerer mandag 28. november om formiddagen. Arrangementet er åpent for pressen, og Byggeindustrien vil selvsagt være til stede.

Deltakerne ved idédugnaden kommer fra kommunesektoren og berørte departementer og etater.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa innleder. Fra byggenæringen deltar bl a direktør Audun Lågøyr fra BNL. Han snakker om generelt tidsbruk til planleggiing og beslutning – og hva som skal til for å korte ned tidsbruken.

Ellers finner vi områdedirektør Helge Eide, KS, seniorspesialist Vibeke Binz, Det Norske Veritas, fylkesmann Hans Røsgjorde og direktør Lars Aksnes i Vegdirektoratet blant innlederne.

Det er viktig at byggenæringen engasjerer seg sterkt i nettopp slike saker.