Hederstegnet 2011 til Mosaikk

På Statsbyggs Krysskonferanse 25. november gikk Hederstegnet til Mosaikk-prosjektet og Skien kommune.

Hederstegnet er en pris som har som formål å stimulere til en kulturbasert byplanleggingspraksis. Prisen deles i år ut for tredje gang.

I begrunnelsen heter det at Årets Hederstegn går til en kommune og et prosjekt som på forbilledlig vis involverer byens mangfold og kompetanse i sitt planarbeid og i sine byutviklingstiltak. Det fremheves at Skien er en kommune hvor blant annet temporære kulturtiltak fungerer som en katalysator for byutvikling og er med på å skape nye mentale bilder og fortellinger om hva byen har vært, er – og kan bli.

Statsbygg ønsker med prisen å stimulere kommunen til videre arbeid med bruk av midlertidige aktiviteter.

- Like mye som vi ønsker å hedre de ulike aktørene i prosjektgruppen for hva de har fått til, ønsker vi å trekke fram et prosjekt med stor læringsverdi for en kulturbasert byplanleggingspraksis. Vi er ydmyke for de erfaringer prosjektgruppen sitter inne med og vil gjerne bidra til at kunnskapen fra denne prosessen formidles videre. Vi ønsker å stimulere og inspirere kommunen til å fortsette sitt flotte arbeid ved å gi en pris som kan bidra til å sette fokus på nye utviklingsmuligheter i byen, sier May Balkøy, direktør for Strategi- og utviklingsavdelingen i Statsbygg i en pressemelding.

Prisen er et foredrag av Lasse Andersson, arkitekt, forsker og kulturell entreprenør fra firmaet Lasse Vegas Kontoret Aps i Aalborg.