Æresmedlemskap til Bjørn Nilsen

Bjørn Nilsen, professor i Ingeniørgeologi ved NTNU, ble torsdag formiddag tildelt det høythengende æresmedlemskapet i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

Æresmedlemmer i NFF:

Henrik Wergeland
Ludvig Baumann
Anders M. Heltzen
Aslak Ravlo
Hjalmar Solem
Nils Borge Romslo
Einar Broch
Knut R. Berg
Per Bollingmo
Johannes Hope

Nilsen har vært en del av fjellsprengningsmiljøet gjennom hele karrieren. Han tok eksamen på NTH i 1973, jobbet ved Rana Gruber i perioden 1974 – 1979, gikk tilbake til NTH i 1979 -1980, og ble ferdig utdannet dr.ing i 1980. Han gikk så til Noteby A/S i perioden 1980 – 1985. Han er nå professor i Ingeniørgeologi ved NTNU.

Han finnes i Teknas digitale registre helt fra 1992, og har deltatt på 46 arrangementer i Tekna-systemet siden dette. Han har i den samme perioden hatt 35 komite/foreleseroppdrag. Det første innlegget på Fjellsprengningskonferansen var i 1988. Han har også vært ansvarlig for fagkomiteer i NFF og var formann i foreningen perioden 2005 – 2007.

Nilsen er også primus motor bak EVU-kurset.

- Tusen takk for utmerkelsen. Dette ble en skikkelig pangstart på Fjellsprengningskonferansen for mitt vedkommende. Jeg vet at utmerkelsen henger høyt, og setter stor pris på å få æresmedlemskapet. Det er en stor ære. Det er ikke umulig det blir flere kurs etter dette, uttalte Nilsen etter å ha mottatt æresmedlemskapet.