- Seniorene viktigere enn noen gang

- Med de rekrutteringsutfordringene bransjen står ovenfor i dag er det viktigere enn noen gang å ta vare på seniorene i bedriften.

Det sier Magnar Huse, regiondirektør i Veidekke Entreprenør. Huse mener kompetansen og erfaringen de eldste medarbeiderne sitter på alltid vil være verdifull for en bedrift og han fremhever at det med dagens rekrutteringsutfordringer er ekstra viktig å motivere de over 62 til å fortsette i arbeid.

- I likhet med maskiner trenger også mennesker service, vedlikehold og oppdatering. Vi må derfor sørge for at også de eldste i bedriften får anledning til å oppdatere og utvikle seg. Det er den beste måten å motivere folk til å velge flere spennende arbeidsår fremfor pensjonisttilværelse, sier Huse.

Magnar Huse understreker at det å jobbe i en entreprenørbedrift har forandret seg mye de siste tiårene. Han mener det derfor er viktig at også seniorene er bevisste på å holde seg oppdatert. Regiondirektøren er generelt imponert over de eldstes holdninger til ny utvikling.

- Jeg mener vi har få problemer med å tilpasse våre mest erfarne medarbeidere til nye samarbeidsformer, ny teknologi og nye forskrifter. For eksempel har vi ansatte på over 60 år som går på kurs for å lære både BIM, BREAM og andre nye løsninger. Vi som bedrift må legge ting til rette slik at vi vekker nysgjerrigheten hos de ansatte.

Ett av tiltakene Veidekke har iverksatt for å beholde sine ansatte i jobb, er å tilby seks uker ekstra ferie med full lønn fra du er 62.

- Vi ser nå at det er langt flere som velger å stå i jobben fremfor å gå av med AFP. Vi ser også at sykefraværet har gått ned. De eldste er faktisk de med det laveste sykefraværet, poengterer Huse.