Veidekke-veteran fikk Kongens fortjenstemedalje

Tor Melby (67) ble på en tilstelning i Sarpsborg mandag kveld tildelt H. M. Kongens fortjenstemedalje i sølv av ordfører Knut Espeland fra Spydeberg.

Tor Melby fikk æresmedaljen for lang og tro tjeneste etter å ha jobbet i Veidekke Entreprenør i over 50 år.

Veidekke ble etablert i 1936 og feirer i år sitt 75 års jubileum. I den sammenheng er Tor en av få personer som har deltatt i firmaets utvikling helt fra 60-tallet og frem til i år. Det var rundt 200 medarbeidere da Tor begynte i 1961.

Tor Melbye startet som håndverker, og senere bygget han sin formelle kompetanse gjennom flere kurs bl.a. i betongteknologi. Tor har således vært opptatt av læring og det å tilegne seg kompetanse som bransjen og yrket har krevet gjennom den lange yrkeskarrieren. Han er fortsatt energisk og positiv, og han har vært en dyktig læremester for yngre ansatte når det har kommet spørsmål som omhandler drift- og utførelse av arbeider, sier distriktsleder Vegard Eng i Veidekke Entreprenør Østfold.

Gjennom 80-tallet var Tor engasjert med forskjellige verv i Spydeberg friidrett- og langrennsgruppe, samt i Spydeberg idrettslag. Videre hadde han også verv i Østfold friidrettskrets på 80- og 90-tallet og i Indre Østfold friidrettsklubb.

- Hele Veidekke gratulerer Tor med utmerkelsen, sier distriktsleder Vegard Eng i Veidekke Entreprenør Østfold.