Asplan Viak blir leietaker på Kjørbo

Rådgivningsselskapet Asplan Viak blir leietaker i Norges første energipositive rehabiliterte kontorbygg. Samtidig bidrar selskapet med sin energikompetanse i prosjektet.

- Å sitte i et slikt bygg som vi i tillegg har deltatt i planleggingen av føles veldig riktig. Det demonstrerer vår kompetanse og passer vår profil, sier adm. dir. i Asplan Viak Øyvind Mork.

Samarbeidet Powerhouse planlegger å rehabilitere to kontorbygg på Kjørbo i Sandvika fra 1980. Ambisjonen er at byggene skal produsere mer energi enn de bruker. Samarbeidet er grunnlagt av Entra Eiendom, entreprenøren Skanska, arkitektene Snøhetta, miljøorganisasjonen ZERO og aluminiumselskapet Hydro.

- Entra ønsker aktive leietakere som ønsker og vil være en løsning på energiutfordringene i bygg. Det er derfor veldig positivt at vi får inn en leietaker som er så engasjert i prosjektet, sier Bjørn Holm, prosjektutviklingsdirektør i Entra Eiendom, som eier Kjørboområdet.

I rehabiliteringen skal Powerhouse benytte nye fasadeløsninger, innvendige løsninger og installere nye tekniske anlegg. Avanserte styringssystemer for overvåking og drift i tillegg til nye teknologier for energiproduksjon vil også bli en del av løsningen.