Stadig flere vil bli rådgivende ingeniører

RIF-firmaene COWI og Sweco er nykommere i toppen på listen over populære arbeidsgivere for yngre ingeniører.

Her havner de i godt selskap med Norconsult, Multiconsult og Rambøll. – Dette er svært gledelig for RIF som de rådgivende ingeniørfirmaenes bransjeorganisasjon, sier adm. dir. Liv Kari Skudal Hansteen.

Universum har i sommer og høst undersøkt hvilke bedrifter unge ingeniører med noen års erfaring opplever som drømmearbeidsgivere. Blant topp 20 på listen Universum Professional 2011 er det i år hele fem rådgivende ingeniørfirmaer.

- Det er en tøff kamp om de beste unge ingeniørene. Selskapene våre arbeider svært hardt med å synliggjøre at de er attraktive arbeidsgivere med spennende og ansvarsfulle oppgaver for å tiltrekke seg ungdommen, samtidig som de er opptatt av å ta godt vare de som allerede er ansatt. Det er derfor fantastisk at innsatsen belønnes med slike gode plasseringer i Universums undersøkelse, sier Hansteen.

Norconsult har gått fra en 12. til en sterk 5. plass, Rambøll avanserer fra 16. til 10. plass og Multiconsult står i ro som nr.12. Sweco og COWI er nykommere fra rådgiverne på topp 20 med henholdsvis 18. og 20. plass.

Rambøll klarer på årets liste å komme seg inn blant de 10 mest attraktive arbeidsgiverne. Administrerende direktør i Rambøll Norge, Ole-Petter Thunes er både glad og ydmyk.

- Dagens unge legger tid og krefter i å finne sin drømmearbeidsgiver og er svært målbevisste i sine valg. At vi havner i toppen av sjiktet er vi veldig glade og ydmyke for, men det er også et resultat av en bevisst tilnærming fra vår side, sier Thunes.

- Vi registrerer at bredden i prosjektene som vi er engasjert i, samt det flerfaglige miljøet bidrar til å gjøre oss til et attraktivt selskap å jobbe for. Våre nyansatte får mye ansvar fra første stund og de blir tatt med i spennende prosjekter, sier han.

Rambøll har ansatt cirka 180 nye medarbeidere hittil i år.