Storkontrakt til Infratek i Sverige

Infratek er tildelt en kontrakt med Vattenfall Eldistribution AB på 60 millioner SEK i året vedrørende drift, vedlikehold, og beredskap på regional- og distribusjonsnettet i Bergslagen-området i Sverige

Infratek mener kontrakten er strategisk viktig for selskapets videre vekst i det svenske distribusjonsmarkedet.

Kontrakten med Vattenfall løper fra 1. mai 2012 og frem til 31. desember 2014, med ytterligere opsjon på et år. Kontrakten har en anslått verdi på SEK 60 millioner i året.

- Kontrakten er av stor strategisk betydning for oss, og innebærer tilgang til en ny del av det store distribusjonsmarkedet i Sverige. Dette er det første av ti områder som Vattenfall kommer til å konkurranseutsette i tiden fremover, sier Lars Bangen, konserndirektør for Lokal Infrastruktur i Infratek.

Infratek opplever at de valgte industrielle løsningene i det svenske markedet gir gode vekstmuligheter for selskapet som totalleverandør. Regional- og distribusjonsnettet i Sverige har tre ledende netteiere, E.ON, Fortum og Vattenfall. E.ON og Fortum har allerede konkurranseutsatt sine områder innen drift, vedlikehold og beredskap. Nå følger det statlige eide Vattenfall etter.

- Vi er svært fornøyde med å vinne frem i anbudsprosessen. Vattenfall er en spennende kunde, som vi gleder oss til å jobbe tettere med i årene som kommer, sier Bangen.

Konkurrerende tilbydere har 10 dager til å klage over beslutningen, og kontrakt kan ikke inngås før utgangen av klagefrist og eventuelle klager er behandlet. Vattenfall Eldistribution AB er et 100 prosent eid datterselskap av Vattenfall AB. Morselskapet Vattenfall AB eies i sin helhet av den svenske stat.