Byggmakker kåret årets leverandører

I forbindelse med Byggmakkerforum 2011 ble prisen for årets leverandør kåret. Tikkurlia, Hey’di og Essve stakk av med prisene.

Kriteriene for å bli valgt som årets leverandør har vært tilbakemeldinger knyttet til oppfølging, hvordan leverandørene bistår i proffmarkedet sammen med Byggmakker, konkurransedyktige priser, pålitelig levering, reklamasjonsbehandling, kompetanse og kvalitet på produktene.

– Vi stiller svært strenge krav for å bli leverandør hos Norges største byggevarekjede. Når de oppfyller kravene og bidrar til å gjøre det enklere for våre kunder, fortjener de honnør for innsatsen, sier innkjøps- og logistikkdirektør Helge Nakken.

Gjort det riktig
I gruppen årets leverandør liten klasse (omsetning <20 mill), gikk selskapet Tikkurila av med seieren.

– Det er ekstra hyggelig å få en slik pris to år på rad, ikke minst når en ser hvilke selskaper vi konkurrerer mot. Det er også en enorm oppmuntring til alle de hos oss som er involvert i samarbeidet med Byggmakker Norge. Jeg tror en viktig årsak til at vi gikk av med seieren er at vi jobber så tett med hver enkelt butikk. På den måten ser vi også dere utfordringer og kan bidra til å løse disse. I tillegg er vi veldig tydelig på hva vi kan og hva vi ikke kan gjøre, sier administrerende direktør Frode Andersen i Tikkurila Norge.

Betyr mye for de ansatte
Hey’di gikk av med seieren i mellomstor klasse (omsetning 20-50 mill).

– Dette er en pris vi er veldig glad for å få og som vi setter stor pris på, ikke minst siden den skyldes gode tilbakemeldinger fra mange enkeltstående butikker. Vi opplever selv å ha veldig sterkt fokus på kundekontakt, og legger mye arbeid i å være nær kunden. Det være seg i forhold til å levere bestilte varer til avtalt tid, at det ser bra ut i butikk og generelt effektiv oppfølging, sier Bjørn Petersen, daglig leder hos Hey’di.

Motivert for å yte mer
I stor klasse (omsetning >50 mill) gikk prisen til Essve Norge.

– Det var veldig overraskende at vi skulle gå av med seieren igjen, men fortsatt fryktelig morsomt og noe vi setter umåtelig stor pris på. Jeg er ikke tvil om at det er innsatsen til alle våre medarbeidere som har gjort utslaget. De har med sitt engasjement og sin fagkunnskap vært en viktig samarbeidspartner for Byggmakker, ikke minst inn i proffmarkedet. Dette er et marked hvor vi ser at vi tar markedsandeler og øker mer enn gjennomsnittet, sier daglig leder Morten Bredesen i Essve Norge.