Matchende garasjeport

– For meg var det svært viktig å finne en port som passet husets design. Garasjeporten er det første man ser når man kommer i innkjørselen og dekker i tillegg store flater, sier huseier Tore Rødal.

Da han skulle bygge sitt drømmehjem i Ålesund ble det lagt mye tid og ressurser i valg av design og materialer. Huset vant Ålesund kommunes byggeskikkpris i 2009 og ble tegnet i et særegent design, noe som krevde en særegen garasjeport. Rødal valgte derfor en glassport fra Hörmann.

– Når man bruker såpass mye tid og penger på huset sitt, er det en selvfølge at alt er nøye planlagt slik at man får en helhet i husets design. Jeg brukte derfor lang tid på å se igjennom brosjyrer, før jeg bestemte meg for glassporten. Jeg er veldig fornøyd med porten, og mener den er med på å gi huset en ekstra dimensjon, sier Rødal.

Økende etterspørsel
Salget av designporter til garasjen har gått kraftig opp de siste tre årene. Flere og flere nordmenn har nemlig oppdaget at garasjeporten kan være et effektivt designelement.

– Det har blitt et mye større fokus på slike porter. Dette gjelder i alle de nordiske landene, men kanskje i størst grad her i Norge. Portene skal matche resten av fasaden og komplementere husets design, sier daglig leder for Norges største garasjeportleverandør, Louis Vingen i Hörmann Norge.

Ut med tre, inn med glass og aluminium
Hörmann satser stort på design og innovasjon, og har en egen utviklingsavdeling i Tyskland som jobber med design.

– Vi har lenge ment at gode designløsninger er fremtiden for garasjeportindustrien. I noen markeder er det ikke lenger nok å ha en funksjonell garasjeport, den skal også være pen å se på. Den tradisjonelle hvite garasjeporten med imiterte treprofiler er definitivt på vei ut, og porter i aluminium og glass er på vei inn, gjerne i farger som matcher inngangsdøren, sier Vingen. – Vi har derfor også et stort utvalg inngangsdører som matcher garasjeportene.