Lederskifte i Ø. M. Fjeld AS

Det skjer nå et historisk lederskifte i entreprenørselskapet Ø.M. Fjeld AS på Kongsvinger. Kjell Bjarte Kvinge (41) overtar 1. januar 2012 stafettpinnen etter Tor Ø Fjeld.

Kvinge kommer fra Muliconsult hvor han har hatt flere ledende stillinger gjennom 16 år. Kvinge er sivilingeniør fra NTH 1994. Nå går han fra rådgiverbransjen til entreprenørbransjen. Ø.M.Fjeld har drevet virksomhet siden 1948. Fra starten og i mange år var det gründeren Øivind Martin som var leder. Sønnen Tor Ø. overtok som sjef i 1978.

Ø.M.Fjeld AS er i dag en av Norges mest solide entreprenørbedrifter. I tillegg til Ø.M.Fjeld som omsetter for ca. 500 millioner (2010) og som har 250 ansatte, eier selskapet en rekke bedrifter rundt om gjennom KB-Gruppen (eier 43 prosent av gruppen). Samlet er omsetningen på ca. 3 milliarder kroner.

- Vi setter umåtelig stor pris på at Kjell Bjarte Kvinge har sagt ja til denne jobben, sier Tor Ø Fjeld senior til Byggeindustrien. Min sønn Tor Øivind junior er også kommet inn i konsernet, men han vil ha sitt daglige virke knyttet til holdingsselskapet. Kjell Bjarte er sivilingeniør, mens min sønn er siviløkonom. Det at vi nå får to så kompetente mennesker inn hos oss vil bety mye, sier han. Vi vil satse mye på en fornyelse, og jeg er sikker på at vi i årene som kommer vil få mange unge, flinke og dynamiske medarbeidere med på laget.

- Jeg er overbevist om at med den styrken som vi har, nå vil se en ny rik utvikling for virksomheten vår, fortsetter Fjeld .

Hvorfor Kongsvinger?
Bakgrunnen for at vestlendingen Kjell Bjarte Kvinge nå velger Kongsvinger skyldes i hovedsak at han  har svigerfamilie herfra  – og han synes at det er greit at Kongsvinger også vil være et flott sted å vokse opp for deres tre barn. Når man samtidig får tilbud fra en så oppegående bedrift som Ø.M. Fjeld, var ikke valget vanskelig.

- Jeg har vært her siden 1. september – og i løpet av denne tiden har jeg lært både kulturen og menneskene i bedriften å kjenne. Jeg føler meg virkelig velkommen. Det er en flott gjeng med betydelige kunnskaper. Det å bidra til å fortsette historien til dette selskapet er stort, sier han som har stor respekt og ydmykhet for det som er skapt i og av denne bedriften.

Byggeindustrien kommer i desember tilbake med en fyldig presentasjon av Ø.M.Fjeld og de virksomheter som selskapet er med på. Der vil vi også komme med en nærmere presentasjon av lederskiftet.

Ø.M.Fjeld as er et privat aksjeselskap med hovedkontor  i Kongsvinger og med avdelingskontorer på Jessheim og Hamar. Hovedkontoret for Ø.M.Fjeld Utvikling ligger på Jessheim. Selskapet har vært en sentral utbygger, spesielt på indre Østland gjennom 60 år. Gjennom denne tiden er det ført opp en rekke viktige bygg og anlegg. I dag jobber selskapet med mange spennende prosjekter. Det knytter seg store forhåpninger til utviklingen bl a av Jessheim Byutvikling som er et samarbeid mellom Ø.M.Fjeld og ROM. Her snakkes det om utvikling av 75 000 – 80 000 kvadratmeter bolig og næring.