Lederskifte i Baneservice

Lars Skålnes går av som administrerende direktør i Baneservice AS. Økonomisjef Rigmor Gangsø er konstituert i stillingen inntil ny toppleder er på plass.

Lars Skålnes ble ansatt som leder for maskinavdelingen i Jernbaneverket Baneservice i 2000, og ble direktør for enheten i 2001. Da Baneservice AS ble selvstendig selskap i 2005, ble han administrerende direktør.

Lars Skålnes ble rammet av sykdom i februar i år. Rigmor Gangsø har i hans fravær fungert som administrerende direktør for Baneservice.

Baneservice har gjennomgått svært omfattende endringer i de årene Skålnes har vært leder. Virksomheten har gått fra å være en del av Jernbaneverket til å være et selvstendig selskap, og omsetningen er doblet. Selskapet har under Skålnes sin ledelse også etablert en god tilstedeværelse i Sverige.

- Styret og Lars Skålnes er enige om at det nå er riktig å la en ny leder ta selskapet videre. Vi er takknemlige for den store innsatsen Lars Skålnes har gjort for selskapet gjennom 11 år. Nå starter vi jakten på en ny leder som kan utvikle Norges ledende jernbaneentreprenør videre, sier selskapets styreleder, Thor Svegården.