Optimistisk fagdag i Byggeindustrien

Byggeindustrien arrangerte tirsdag et faglig treff i våre lokaler i Oslo. Det ble en positiv forestilling. Nærmere hundre mennesker fra ulike bedrifter møtte frem, og de gikk ikke skuffet hjem.

Sjeføkonom Kjell Senneset i Prognosesenteret som alltid er med på disse arrangementene, ga folk mye positiv input om mulighetene i byggenæringen i tiden som kommer.

Dersom ikke alt går rett vest i Sør-Europa er det ingen grunn til panikk. I Norge vil vi både i bygg og anlegg gå inn i år med den høyeste aktivitet noensinne. Problemet som kan stanse en betydelig aktivitetsvekst, vil være mangel på arbeidskraft.

I anleggssektoren i Norge ligger det nå an til at det blir "all time high".

Når man leser en del av de store avisene her i landet  - og når man følger med  på radio og fjernsyn - kan man ofte få inntrykk av at dommedag er nær. Men spiller vi kortene våre rett er dette ikke det som vil skje, i alle fall ikke her i landet.

Vi er opptatt av at vi må få kostnadskontroll  også hos oss  – og at vi må få bedre produktivitet. Men Norge er i dag i særstilling som ett av de landene i verden som klarer seg best. De problemer vi har her er mikroskopiske i forhold til det vi ser ellers rundt om i Europa.

Vi tror at det i løpet av de nærmeste årene vil strømme på med fagfolk i alle kategorier til Norge. Det vil føre vårt land ytterligere frem som en liten stormakt hvor det fortsatt skapes verdier og fremtidshåp.

Byggenæringen fører an i annerledeslandet Norge.