Tar utfordringen i nord

Toppledere fra 25 BA-bedrifter i Nord-Norge setter seg på skolebenken for å stå bedre rustet i den stadig tøffere kampen om rekruttering og kontrakter.

Nordnorsk bygge- og anleggsnæring er inne i et generasjonsskifte. En ny tid trenger nye ledere for å sikre rekruttering, innovasjon og konkurransekraft. Næringa mangler for tiden 1650 personer.

Kampen om kontraktene har hardnet til, og stadig flere riksentreprenører og utenlandske aktører har meldt seg på i kampen om oppdrag i Nord-Norge. En samlet BA-næring i nord har merket lavere lønnsomhet og priser. Dette er bakgrunnen for at NESO ( Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon) nå starter egen Topplederskole for entreprenører i Nord-Norge.

BA-næringen er svært viktig for sysselsettingen i mange kommuner, med ca 17000 ansatte i landsdelen ( 2800 i Finnmark, 5700 i Troms og 9200 i Nordland). Næringen er den 3 største i landsdelen.

Her om dagen var topplederne fra bedrifter i landsdelen samlet i Tromsø til den aller første samlingen på Topplederskolen, som vil gå over tre år.
Daglig leder i Hammerfest Entreprenør, Rolf Johnny Nilsen og daglig leder Stig Alvestad i MBA Entreprenør på Mo, sier de har store forventninger til Topplederskolen.

- Vi er bedriftenes ansikter utad. Det er viktig at vi framstår som tydelige ledere med klare mål overfor nye medarbeidere og i forhold til nåværende og framtidige kunder. Med gjennomført opplæring ved Topplederskolen håper vi i bidra til å styrke BA-næringen i Nord-Norge, samt å etablere gode nettverk på ledernivå i vår bransje, sier Rolf Johnny Nilsen og Stig Alvestad.

Topplederskolen støttes av Innovasjon Norge med et betydelig beløp, sier administrerende direktør Ruben Jensen i NESO.

- Vår ambisjon med dette nye skoletilbudet i NESO er å styrke lederen slik at han blir bedre i stand til å lede virksomheten mot bedre lønnsomhet i et stadig tøffere marked. NESO driver i tillegg flere andre skoletilbud for BA-næringa i Nord-Norge, bl.a BAS-skolen, Formannskolen, Prosjektlederskolen og Lærlingeskolen.