Kompakt og kampklar

Med de nye batteridrevene borhamrene GBH 14,4 og 18 V- LI Compact Professional betegnelsen kompakt forstås helt bokstavelig.

De veier kun 1,8 og 1,9 kilo (14.4/18 volt) med compact batteri og har en lengde på kun 278 mm.

Slagkraften er på 1 joule og med en hastighet på hhv. 680 omdreininger i minuttet (14,4 volt) og 1.050 omdreininger i minuttet (18 volt) kan betongen bare komme.

Med et enkelt trykk kan man dessuten slå slagborfunksjonen av og endre verktøys-innstillingen til et alminnelig bor, som egner seg til alminnelige skruoppgaver. SDS-plus-systemet sørger for enkelt og hurtig skifte mellom de forskjellige bor og bits.

Bormaskinen kan bore opp til 45 hull (6 x 40 mm) i betong på en enkelt oppladning. Den integrerte batteriindikatoren gir til enhver tid informasjon om de resterende energireserver.

Hvis batteriet har bruk for å bli ladet opp, kan det være klar til bruk igjen etter kun 45 minutter i hurtigladeren. Batteriet har lang levetid takket være den elektroniske cellebeskyttelsen (ECP) som forhindrer overbelastning, overopphetning og dyp utladning. Det er heller ingen hukommelseseffekt og maskinen kan brukes med det samme, også hvis batteriet ikke har vært brukt på flere måneder.

Borhamrene GBH 14,4 og 18,V-Li Compact fra Bosch er designet så grepet og boreskaftet flukter. Det påvirker at det er god balanse i hånden når man arbeider med maskinene, og man kan oppnå et presist resultat. Det slanke håndtaket med softgrip gir også et behagelig og sikkert arbeid.