AF Gruppen puster Skanska i nakken

AF Gruppen vil oppleve et omsetningsbyks i 2012 og nærmere seg 10 milliarder. Dermed vil selskapet puste Skanska Norge i nakken i kampen om andreplassen på den norske entreprenør-rankinglisten.

– Vi ønsker å vokse harmonisk og organisk. Men vi har også foretatt oppkjøp og er stadig på utkikk etter gode oppkjøpskandidater i regioner med sterk befolkningsvekst. Vi er særlig opptatt av å øke byggvirksomheten. Derfor er vi glad for å ha styrket vår posisjon i det aktive Østlandsområdet, og at vi har lykkes med etablering i vekstmarkedene Agder og Rogaland, kommenterer konsernsjef Pål Egil Rønn.

AF Gruppen hadde en omsetning i fjor på nærmere 5,7 milliarder og inntok tredjeplassen på Byggeindustriens entreprenørrankingliste. Dette var en god del etter Skanska Norge som i fjor omsatte for nærmere 9,5 milliarder og tronte dermed på en suveren andreplass på rankinglisten langt etter suverene Veidekke. AFs omsetningen etter årets tre første kvartaler har økt med vel 600 millioner, mens Skanska har vokst med om lag 500 millioner i samme periode.

Det er særlig oppkjøpet av Strøm Gundersen-konsernet som vil sørge for en kraftig omsetningsvekst for AF. Men også oppkjøpet av Rogaland Entreprenør samt etableringen i Kristiansand vil bidra til økningen.

Entreprenørkonsernet Strøm Gundersen har først og fremst en sterk lokal entreprenørvirksomhet med hovedtyngde i Drammensregionen. Virksomheten er en ledende aktør innen betongkonstruksjoner og byggvirksomhet som i år vil kunne få en omsetning på 550 millioner kroner.

Videre inngår Consolvo, en aktør innen betongrehabilitering og katodisk beskyttelse, i konsernet. Selskapene Consolvo, Protector og Corroteam vil i år oppnå en omsetning på om lag 350 millioner.

Siste virksomheten i konsernet er tre selskaper som står for en betydelig rehabiliteringsaktivitet i Oslo-regionen. Størst er Oslo-entreprenøren Haga Berg med 35 ansatte. Deretter følger Thorendahl som er spesialist innen fasaderehabilitering med 70 ansatte og Oslo Blikkenslagerverksted. Disse tre har i dag en årsomsetning i størrelsesorden 350 millioner kroner.

AF-sjef Pål Egil Rønn tror at oppkjøpet av Strøm Gundersen også vil bidra til en bedring av AFs marginer da Strøm Gundersen over mange år har levert svært gode resultater, og de to siste årene har hatt en driftsmargin på godt over 10 prosent.

Rogaland Entreprenør er en byggentreprenør med markedsområde i Stavanger-regionen. Firmaet har omlag 50 ansatte og omsatte for 200 millioner i fjor. Den typiske kunden er private investorer, kommuner og boligbyggelag.