Ekspertpanelet klart

Statsbygg skal gjennomføre en ny omfattende teknisk gjennomgang av bygningene i Regjeringskvartalet, og nå er det klart hvem ekspertutvalget skal bestå av.

Mandag 14. november starter arbeidet med å gå systematisk gjennom bygningene i Regjeringskvartalet, for å registrere og vurdere alle skader i bærekonstruksjonene.

- Statsbygg har engasjert et team av eksperter som vil foreta gjennomgangen. Vi har plukket dyktige fagfolk fra flere firma som til sammen utgjør en meget kompetent gruppe, sier Statsbyggs prosjektsjef i Regjeringskvartalet, Anders Wethal.

Teamet består av følgende personer:
Siv. ing Gunnar Bakken – A.L. Høyer as
Siv. ing Tore Evensen - A.L. Høyer as
Siv. ing Knut Gjerding-Smith – Haug og Blom-Bakke as
Dr. techn. Jens Jacob Jensen – JJJ Consult as
Senioringeniør Kenneth Landmark Edvardsen - Statsbygg.
Teamleder: Avdelingsdirektør Rolf Jullum - Statsbygg

– Tilstandsvurderingen skal resultere i én rapport for hvert bygg. Hensikten er å avklare alle nødvendige tiltak for å sette bygningene i god stand og å avdekke eventuelle skader som kan ha betydning for bygningenes framtid, sier Wethal.

– Parallelt med tilstandsvurderingen fortsetter Statsbygg arbeidet med opprydding og innvendig sanering i de mest skadede bygningene og rehabilitering av de mindre skadede bygningene i Regjeringskvartalet, påpeker Wethal.