Rom oppgraderer

Rom Eiendom AS skal oppgradere og vedlikeholde en rekke bygg over
hele Norge i tiden fremover.

Rom Eiendom, som er et heleid datterselskap av NSB, ønsker derfor å komme i kontakt med virksomheter som kan ta på seg disse jobbene.

Eksempler på oppdrag de ønsker utført er f.eks. å skifte 46 vinduer på vedlikeholdshall i Bergen, ved Drammen lagerbygg søker man etter leverandører som kan bistå med arbeid på eksisterende betongvegg, og på Alvdal stasjon skal det gjennomføres utvendig maling samt noe reparasjoner utvendig.

Roms eiendomsportefølje er spesiell, både i art og geografisk spredning. Den består av et mangfold av bygninger; fra fjellhaller og vokterboliger til stasjoner, næringseiendommer, kontorbygg, boligkomplekser og gigantiske verkstedanlegg. En del av disse er knyttet til drift av jernbanen, mens den resterende delen av porteføljen forvaltes eller utvikles til ulike formål.

I Rom Eiendoms portefølje er det ikke mindre enn 2200 eiendommer med ca. 990 bygg, hvorav 350 er stasjoner. Til sammen utgjør dette en bygningsmasse på over 730 000 kvm og 3300 leiekontrakter. Utviklingsporteføljen har et potensial på ca. to millioner kvm, hvorav ca. 500 000 kvm utvikles i samarbeid med andre utviklingsselskaper.