Dovrebanen og E6 i gang i 2012

- Anleggsarbeidet for et felles utbyggingsprosjekt for Dovrebanen og E6 på østsiden av Mjøsa, kan komme i gang i 2012 og vil være ferdig i 2015, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Et forslag om utbygging av fellesprosjektet E6 Minnesund – Skaberud og Dovrebanen på strekningen Langset – Kleverud ble lagt fram i statsråd i dag.

Prosjektet omfatter utbygging av E6 til firefelts veg på en 21 kilometer lang strekning og bygging av 17 kilometer dobbeltsporet jernbane. For å gjøre strandområdene langs Mjøsa mer tilgjengelige for publikum skal 17 kilometer av det gamle jernbanesporet bygges om til gang- og sykkelveg.

- Fellesprosjektet er en del av en større utbygging som vil gi enda sikrere og mer effektiv veg- og jernbanetransport for hovedsambandet mellom nord og sør. Utbyggingen er viktig for nærområdet og for Innlandet, men også for transport av personer og gods mellom Østlandet og Nord-Vestlandet. E6 knyter oss også til utlandet. For mye av næringslivet i distriktene er E6 en viktig ”eksportvei”, sier samferdselsministeren.

På E6-strekningen Minnesund – Skaberud er det lagt opp til anleggsstart våren 2012, og det er ventet at den nye veien kan åpnes for trafikk høsten 2014. Prosjektet er tredje og siste del av utbyggingen av 65 kilometer med firefelts veg på E6 fra Gardermoen i Akershus til Kolomoen i Hedmark, en utbygging som tok til i 2007 og som vil være ferdig i 2014.