Ny veikontrakt i Hardanger

Statens vegvesen har skrevet kontrakt med E. Opedal & Sønner om arbeidet med byggetrinn 2 på utbedring og rassikring av rv. 13 Bu-Brimnes i Hardanger.

Arbeidet med den 900 m lange veiparsellen tar til med det første, med skogrydding i veilinjen mellom Kobbestille og Bugjelet. Dette blir en videreføring av ny rv. 13, etter at samme entreprenør fullførte byggetrinn 1, Brimnes-Kobbestille sommeren 2010.
Det blir nå bygget vei i dagen på parsellen. Statens vegvesen gikk vekk ifra den opprinnelige planen om bygging av en 410 meter lang tunnel ved Nautaflot, og har i år fått godkjenning for endret reguleringsplan her.
Kontrakten med Opedal er på 29,8 millioner kroner, og arbeidet skal være fullført til 9. november 2012, altså ett års byggetid.
Det skal sprenges og flyttes 88.000 kubikk med fjell og 16.000 kubikk med løse masser.
En stor del av faste masser skal leveres til Eidfjord kommune, som har planer om utvidelse av molo i småbåthavna nær sentrum av Eidfjord.
Ytterligere masse kan bli benyttet når 3.byggetrinn av rv. 13 Bu-Brimnes skal gjennomføres, trolig med byggestart våren 2012.