Enig med Flåthen

Vi stiller oss helt bak LO-leder Roar Flåthen når han forsvarer olje- og energiminister Ola Borten Moe. For første gang har vi en statsråd som virkelig sier hva han mener om sitt fagområde i olje og energi.

Han pakker ikke inn uttalelsene i ull som mange av hans statsrådkolleger og forgjengere i departementet. Dette setter selvsagt sinnet i kok i miljøbevegelsen.

Vi håper nå at Ola Borten Moe også tar det ansvar han som statsråd har for byggenæringen. Vår kritikk mot Olje- og Energidepartementet har vært at det i de siste årene har vært et rent olje- og gassdepartement. Det er selvsagt viktig, men energi og også viktig. Så langt har OED nesten glemt byggenæringens plass i energibildet. Byggenæringen bruker nær 40 prosent av all energi som brukes i dette landet, men dette har OEDs administrasjon og politiske ledelse nesten glemt.

Vi håper at den rakryggende bondesønnen fra Trøndelag – Ola Borten Moe – tar tak i også dette. Er det noen som kan få byggenæringen på dagsorden på dette området, må det være han.

Alle forsøk på å kneble Ola Borten Moe vil selvsagt være fånyttes. Han har et stort flertall av det norske folk bak seg.