Siemens leverer rekordresultater

Til tross for usikre tider i Europa, leverer Siemens rekordresultater for 2011.

Selskapet forventer fortsatt moderat vekst fremover, og er på stø kurs til å nå målet om 100 milliarder euro i omsetning.

Siemens AG leverer et resultat før skatt på 7,0 milliarder euro for finansåret 2011 (avsluttet 30.09.2011). Dette er en økning på 65 prosent. Ordreinngangen har også økt pent med hele 16 prosent til 85,6 milliarder euro. Særlig forretningssektorene Industri og Energi har utmerket seg med et enestående år. Fortjenesten til industrisektoren økte med 36 prosent til 3,6 milliarder euro, mens energisektoren fortjeneste var 4,1 milliarder - en økning på nesten 25 prosent.

Administrerende direktør for Siemens AS Norge, Per Otto Dyb, uttrykker stor tilfredshet med resultatene til konsernet:

- Våre resultater er oppsiktsvekkende gode i en tid med økonomisk uro i mange land. En viktig grunn til vår vekst og fremgang skyldes en klar strategi og satsning på områder som driver utviklingen i verden. Jeg tenker da på løsninger for å sikre en bærekraftig energiproduksjon og distribusjon, smart infrastruktur i byer som gir lavt CO2 utslipp, energieffektive løsninger for næringslivet og helsesystemer som bidrar til å oppdage sykdommer før de inntreffer. Også i Norge går det bra, og vi er optimister med tanke på fremtiden, sier adm. dir. Per Otto Dyb.

Nye markeder og rekordstore ordrer
En av de store begivenhetene for Siemens' satsning innen fornybar energi var selskapets første ordre på en vindpark i Kina - verdens største marked for vindkraft. I tillegg åpnet Siemens i år sin første kommersielle offshore vindpark i Tyskland. Selskapets portefølje med miljøvennlige løsninger har bidratt med rundt 30 milliarder euro, og Siemens satser på å nå over 40 milliarder i omsetning fra grønne teknologier innen utgangen av finansåret 2014. Siemens har dessuten fått inn den største ordren i selskapets historie på 3,6 milliarder euro for tog til Deutsche Bahn.

Satsning på fremtidens smarte byer
Da finansåret 2012 startet 1. oktober 2011, trådte den nye sektor i selskapet, Infrastruktur & Byer, i funksjon. Denne sektoren skal fremover tilby løsninger for verdens voksende urbane områder innen mobilitet, miljøbeskyttelse og energieffektivisering. I Norge kjenner vi til flere av løsningene fra Siemens' SmartCity-konsept. Senest i oktober ble Oslo lansert som Norges tredje SmartCity, da Siemens fremla en rapport som viste at byen kan spare opp til en tredel av energiforbruket ved for eksempel implementering av smarte energiløsninger.

- Norge er et foregangsland for Siemens' SmartCity-konsept. I 2009 ble Trondheim verdens første SmartCity, og siden har Bergen og Oslo fulgt etter. Siemens har sterk tro på at mange av verdens miljøutfordringer kan løses uten å gå på kompromiss med vår moderne livsstil. Med opprettelsen av denne nye forretningssektoren viser Siemens at konsernet tar sitt globale miljøengasjement alvorlig, sier Per Otto Dyb.