Norsk jobbmarked oljet med optimisme

Nye oljefunn og stabil norsk økonomi skaper et positivt syn på framtiden for norsk petroleumsnæring.

Det smitter over på resten av norsk næringsliv, til tross for at verdensøkonomien er preget av stor usikkerhet.Torsdag presenterte Oljeindustriens Landsforening (OLF) sin konjunkturrapport 2011. Rapporten har fått tittelen «Optimisme i norsk petroleumsnæring, men mørkere utsikter for verdensøkonomien», noe som langt på vei oppsummerer OLFs hovedpoeng.

– Petroleumsnæringen og leverandørindustrien er selvsagt de som har størst grunn til å smile. Til tross for usikkerhet i verdensøkonomien vil aktivitetsnivået på norsk sokkel være høyt og økende de nærmeste årene. Nye felt skal bygges ut, og eksisterende installasjoner skal vedlikeholdes og oppgraderes, sier administrerende direktør Gro Brækken OLF til NTB.

Hun understreker likevel at dette gir ringvirkninger for hele Norge

– For det første har årets storfunn tydeliggjort at dette er en næring for framtiden, noe som igjen skaper en positiv stemning blant unge som skal velge utdanning. Dernest gir det en trygghet å vite at oljen også i framtiden vil sikre norsk økonomi, det gir større investeringsvilje, selv i en usikker verdensøkonomi.