Mandal ungdoms- og familiesenter ferdigstilt

Statsbygg har ferdigstilt Mandal ungdoms- og familiesenter, seksjon Lunde. Fredag 11. november skal seksjonen offisielt åpnes.

Mandal ungdoms- og familiesenters tredje seksjon har fått navnet Lunde, oppkalt etter det lokale navnet på området. Senteret ligger idyllisk til ved Lundeelva i Søgne kommune. Fredag 11. november overleverer regiondirektør Gro Bratsberg i Statsbygg, region sør de nye lokalene til Nils-Petter Karlsson i Bufetat, Region sør. Deretter stilles lokalene til disposisjon for Mandal ungdoms- og familiesenter ved enhetsleder Anne Sofie Birkeland.

Bakgrunn
Da Mandal ungdoms- og familiesenter opprettet seksjon Lunde, meldte behovet seg for å finne egnede lokaler for virksomheten. Det viste seg at i Søgne kommune var det en eiendom som var midt i blinken. Tidligere har denne eiendommen blitt brukt av en privat institusjon. Den opprinnelige bygningen som stod her var i dårlig forfatning, og det måtte derfor bygges nytt.

Nybygg
Seksjon Lunde består av en hovedbygning og to hybelbygninger. I hovedbygningen er det blant annet åtte beboerrom, to fellesstuer med kjøkkenløsning, administrasjon, personalrom og teknisk rom. Det har vært viktig at nybyggene skal bidra til å skape trygge og hjemmekoselige omgivelser, og i minst mulig grad fremstå som et institusjonsbygg.

Første spadetak ble gjort i august 2010, og i juni 2011 kunne seksjon Lunde ta i bruk nybyggene. Utomhusanlegget ble ferdigstilt i august 2011. Samlet areal for bygningene er 805 kvadratmeter.

Prosjektet
Oppdragsgiver er Bufetat, Region sør. Arkitekt er Amtedal & Hansen Arkitektkontor AS, og totalentreprenør er PK entreprenør AS. Kostnadsrammen er 22,0 millioner kroner.