Lanserer studie i bygningsautomasjon

Fagskolen Telemark først i landet med nytt miljørettet utdanningstilbud – 2-årig studium i bygningsautomasjon starter fra neste høst.

Fokuset på energibruk i bygninger har økt sterkt de senere årene, og det er sterke nasjonale føringer på å redusere energibruken i bygninger.

En vesentlig del av samfunnets energiforbruk går med til drift av bygninger i form av oppvarming, kjøling, ventilasjon, varmtvannsproduksjon m.m. Potensialet for energisparing ved bruk av moderne teknologi i både design og drift av bygninger er svært stort. Som følge av dette har det vokst fram et sterkt behov for kompetanse innen avansert styring av ulike tekniske installasjoner og funksjoner i bygninger, i tillegg til energivennlig bygningsdesign. Fagskolen Telemark har derfor utviklet et nytt toårig utdanningstilbud innenfor bygningsautomasjon.

Tilbudet er et første skritt i en utviklingsprosess i retning av anvendt miljøteknologi på alle de tekniske studieretningene ved Fagskolen.

Visjonen er at Fagskolen Telemark skal utvikle seg til å være et regionalt tyngdepunkt innenfor anvendt miljøteknologi på tvers av de tradisjonelle linjetilbudene maskin, bygg og elektro. Vi vil derfor fortsette med å utvikle nye høyere yrkesrettede utdanningstilbud som retter seg mot praktiske anvendelser av miljø­teknologi i vid forstand.

Samtidig tar vi i bruk nye metoder innen såkalt ”synkron fjernundervisning”, som gir studentene mulighet til å følge undervisningen ved skolen med toveis lyd- og bildekommunikasjon over internett uansett hvor de befinner seg i verden. Vi tror at dette vil gjøre utdanningen tilgjengelig for mange travle fagfolk som ellers ikke har mulighet til å gjennomføre et heltids studium ved skolen. Vi vil bruke dette skoleåret til å lære oss å utnytte dette verktøyet effektivt, og satser på å ha et fullverdig fjernundervisningstilbud for alle utdanningsretninger på plass fra høsten 2012.