Stanser skoleprosjekt etter millionkrav

Fylkesrådmannen i Sør-Trøndelag foreslår å stanse en skoleutbygging i Trondheim med bakgrunn i Riksantikvarens krav om utgravninger til 60 millioner kroner på tomten.

Det har lenge eksistert planer om å slå sammen skolene Adolf Øien og Gerhard Schøning, samt bygge et nytt skolebygg i skolegården til sistnevnte. Prosjektet har fått navnet Thora Storm videregående skole, og prosjektet var kostnadsberegnet til å koste 147 millioner kroner. Hent ble i fjor høst valgt som entreprenør på prosjektet.

Nå melder Adresseavisen at hele prosjektet trolig blir skrinlagt med bakgrunn i Riksantikvarens krav om arkeologiske utgravinger på tomten. Utgravingene er ventet å koste rundt 60 millioner kroner.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik mener at kravet er ”skyhøyt”, og at de ikke kan realisere prosjektet ved å bruke så mye av skolebudsjettet på denne type aktiviteter.

- Vi trenger en debatt om både størrelsen på regningen og i hvor stor grad dette skal belastes utbygger når prisene blir så høye. Dette er penger vi skal bygge skole for, sier Tore O. Sandvik til Adressa.

Opprinnelig hadde fylkeskommunen satt av 16 millioner kroner til arkeologiske undersøkelser på tomten.