Folksomt på Batimat

Det var ikke så mange nordmenn å se, men så er det ikke enkelt å treffe på kjentfolk når nær 400 000 mennesker besøker den store byggemessen Batimat i Paris.

Byggeindustrien har vært på messen som arrangeres fra 7. – 12. november på Messeområdet Porte de Versailles. Totalt er det 2 400 utstillere på denne messen som er en av de største i verden.

Til tross for at mange land i Europa nå sliter på grunn av finansuroen, merker vi likevel en optimisme når man vandrer rundt og snakker med utstillerne. Mange leverandører har lagt ned enorme beløp i satsingen på denne messen. Det er enormt mange flotte stands. Det var mye bra på Bygg Reis Deg også, men når de store konsernene i byggenæringen virkelig satser blir det pangende og imponerende.

På denne messen så vi mange utstillere presentere nyvinninger innenfor energieffektivitet og tilgjengelighet i bygninger. Flere viste også frem grønne tak og vegger.

Ellers er det en rekke store og små konferanser på en slik messe.

For dem som er ute etter trender er det viktig å besøke Batimat. Man ser ellers alltid når man besøker store internasjonale messer, at det finnes store bedrifter og leverandører som vi knapt har hørt om her hjemme.

Brasil er ellers Årets Land på Batimat denne gangen. Landet har en stor flott utstilling og mange ulike arrangementer. Ellers kommer de fleste utstillerne utenom Frankrike fra Tyskland.

Ellers er Batimat et møtested for arkitekter.. Fredag 11. november om formiddagen står de skandinaviske land på programmet. Blant talerne er Cathrine Vigander, Element AS fra Norge.

I neste utgave av Byggeindustrien kommer vi med en større reportasje fra messen.