Aker handler på Fornebu

Heleide datterselskaper av Fornebu Utvikling ASA har tirsdag inngått avtale om salg til Aker ASA av et tomteområde på Fornebu.

Tomteområdet har næringsregulering på ca 51.000 T-BRA og boligregulering på ca 47.000 T-BRA, og omfatter det vesentligste av konsernets gjenværende næringsareal og ligger innenfor delområde 1.2/1.3 på Fornebu.

Transaksjonen planlegges gjennomført innen utløpet av januar 2012. Kjøpekontrakten forutsetter at avtale om overtakelse av en tomteparsell fra Oslo kommune formelt godkjennes.

Kjøpesummen for eiendommen er avtalt til 780 millioner kroner og skal gjøres opp kontant. Salget forventes å gi Fornebu Utvikling en regnskapsmessig gevinst på konsernnivå på 110 - 130 millioner kroner.

-Vi er svært godt fornøyd med å ha gjennomført et helhetlig salg av område 1.2/1.3 på attraktive nivåer. Transaksjonen underbygger vår strategi om å etablere oss som en sterk boligutvikler med fokus på Fornebu, og bringer inn ytterligere en sterk industriell aktør på området i form av Aker ASA. Salget av område 1.2/1.3 vil også bidra til en styrket finansiell posisjon for selskapet, sier Morten Grongstad, administrerende direktør i Fornebu Utvikling.