Kina-Hansen vil ta fra staten

Bjørn Hansen vil forandre skattesystemet i Norge slik at ti prosent av skatter og avgifter som næringslivet betaler til staten går til et kommunalt fond.

Hansen, også kjent som Kina-Hansen, leder til daglig Bjørn Hansen Construction AS i Sandefjord, og har nå sett seg lei av at kommunene ikke får nok bevilgninger fra staten.

- Forslaget mitt går ut på at aksjeselskap splitter summen av skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift i to, sier Kina-Hansen til Byggeindustrien.

- 90 prosent av dette går til staten, mens ti prosent settes i et kommunalt fond. Selskapene setter seg ned en gang i året for å sette opp en prioriteringsliste sammen med kommunen om hva midlene skal brukes til, legger han til.

Hansen langer ut mot Oljefondet og dets investeringer, og mener at dette viser at staten har så mye penger at de ikke klarer å forvalte det. Han forteller at han har fått mye støtte etter at han lanserte forslaget i tirsdagens Sandefjords Blad.

- Jeg har satt seks av landets beste skattejurister på saken, og de kommer snart med et forslag som vi kan presentere for finansministeren. Jeg er ikke interessert i noen lange utredninger om forslaget, men går rett i strupen på Sigbjørn Johnsen, påpeker han.

I kommuner som ikke har et stort næringsliv ser Hansen for seg at staten må inn med overføringer.