Evne til handling

BNLs styreleder Jan Halstensen er en handlingens mann. Samme dag som det ble kjent at adm. dir. Ketil Lyng i Byggenæringens Landsforening ble sykemeldt, ble Arne Skjelle konstituert som ny leder av BNL.

I følge Halstensen ble dette gjort for å sikre at organisasjonen var operativ fra dag 1 etter sykemeldingen – og at man ville hindre spekulasjoner.

Ketil Lyng var i forrige uke i Bergen for å holde foredrag, og det var på vei hjem derfra at han ble syk.

Vi tror at den erfarne bransjemannen Arne Skjelle sammen med den øvrige administrasjonen i BNL og bransjedirektørene i BNL, nå vil sette alt inn på å komme på offensiven. I denne forbindelse vil vi også berømme Audun Lågøyr som er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt. Han har en bred kontaktflate mot det politiske miljø. Han er en viktig mann for BNL – og vi tror at samspillet mellom han og Arne Skjelle vil være viktig.

Hva som vil skje med lederspørsmålet i BNL på sikt er avhengig av hvordan det går med Lyng som vi ønsker god bedring.

Arne Skjelle går snart av med pensjon. Det er ansatt en etterfølger for han i Byggevareindustriens forening, og han har derfor anledning til å ta på seg oppgaven som toppsjef. Skjelle har også den innsikt og kraft som skal til for å løse de oppgavene som kommer.

Skjelle er sivilingeniør, men har det meste av sitt liv jobbet innen byggenæringens organisasjoner.