Arne Skjelle leder BNL

- Arne Skjelle er av styret i BNL konstituert som administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening etter at Ketil Lyng er blitt sykemeldt for en periode, sier styreleder Jan Halstensen til Byggeindustrien.

Arne Skjelle

*67 år. Sivilingeniør fra daværende NTH. Bor i Lørenskog.
*Har vært adm. direktør for bransjeorganisasjonen Byggevareindustrien siden 1996. Var før det sjef for daværende Byggeindustriens Landsforening (BL) som inngikk i BNL.
* Har sentrale styreverv i byggenæringen som styremedlem i Norsk Byggtjeneste, Bygg Reis Deg AS og Plastretur AS. Sitter også i styret i den europeiske byggevareorganisasjonen som blant annet er engasjert i standard- og godkjenningsarbeid.
*Har de senere årene vært prosjektleder for BNLs prestisjeprosjekt Energieffektivisering i eksisterende bygningsmasse hvor hovedoppgaven har vært å få myndighetene til å stille opp med incentiver for å få fart på markedet.
*Er aktiv i Lions i Lørenskog
*Regnes som en meget solid mosjonist med særlige ferdigheter innen ski, men driver også med løping og sykling. Har diverse Birken-merker.
*Skulle etter planen fratre som sjef for Byggevareindustrien ved kommende nyttår for så å drive med spesialprosjekter for organisasjonen som seniorrådgiver.

Ketil Lyng er i første omgang sykemeldt til 1. desember.

- Arne Skjelle er en av nestorene i norsk byggenæring og han er akseptert i alle deler av byggenæringen. Han kjenner også organisasjonen godt, og han har vilje til å bistå for å løse de utfordringer BNL står overfor, sier Halstensen.

- For oss var det viktig å sørge for en rask løsning i denne saken for å hindre spekulasjoner, fortsetter Halstensen.

Arne Skjelle blir nå avløst av en ny leder i Byggevareindustrien, og han har derfor tid og anledning til å ta en slik oppgave.

- Vi synes dette er en meget god løsning. Så får vi se hva som skjer på sikt, sier Halstensen som er veldig opptatt av at BNL er operativ. Arne Skjelle har arbeidet mye med prosjektorganisering som vil bli en viktig del av BNL fremover.